“the straight stair down to the spiral stair”

From the Historic England entry:

“Interiors followed a standardised plan adapted to the particular site, comprising a ground-floor ticket hall with lifts and a spiral stair down to corridors, and further stairs down to the platforms, which were usually parallel.

(Russell Square) INTERIOR: Ticket hall remodelled in the 1990s and retains no visible original features. A small area of original green tiling remains in the straight stair down to the spiral stair. Original tiling in turquoise, black and cream survives in the spiral stair and in lower passageways, including directional signage. Platform tiling was replicated in 2009, apart from the soffit banding.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s